12.02.2010

Biblia - o relatare a erelor trecute , scrisa de oameni din ere diferite

Conform Wikipedia  Biblia (din lb. greacă βιβλίον, pl. βιβλία -cărţi) se referă la scripturile sacre din iudaism şi creştinism. Aceste scripturi sunt compilaţii ale unor documente separate (numite „cărţi”) scrise pe o perioadă lungă de timp. Au fost mai întâi adunate pentru a forma prima Biblie evreiască, Tanach, iar mai târziu, cu adăugiri, Biblia creştină, numită de creştini şi Sfânta Scriptură.

Mai pe intelesul tuturor Biblia este o relatare a erelor (o era aproximativ 2000 ani)  astrologice prin care omenirea a trecut .
Click pe imagine pentru a observa ciclurile.















Aici postez un video (Another Cycle Begins)  relevant pentru intelegerea acestor cicluri , calendare,  ere , oricum s-ar numi ele vorbim despre acelasi lucru - astrologie (din greacă: άστρον astron: stea, şi λόγος logos: ştiinţă, teorie, studiu) înglobează un ansamblu de cunoştinţe, tradiţii şi credinţe,  care acordă importanţă  raporturilor ce se nasc din poziţiile  corpurilor cereşti.


Mayasii aveau ciclurile , calculele lor dupa astre ;









egiptenii deasemenea aveau cunostinte astrologice (primul zodiac gasit a fost in Templul din Dendera);


sumerienii aveau cunostinte avansate despre astre











Daca va intrebati de unde aceste traditii ,de unde aceste credinte , de unde atata exactitate in calendarele ,ciclurile lor , gasiti raspunsul intr-un manuscris anterior Noului Testament si care face parte din Biblie , anume  Cartea lui Enoch.(click aici pentru a o citi).Aici se explica clar si limpede de unde au avut  vechile civilizatii cunostintele acestea avansate despre astre.
Am fost  invatati de  acesti fiii ai lui Dumnezeu , acesti "ingeri".
"5. Barkayal i-a invatat arta de a urmarii stelele.
6. Akibeel i-a invatat semnele.
7. Tamiel i-a invatat astronomia.
8. Si Asaradel i-a invatat miscarile lunii. "(Cap 8 , Cartea lui Enoch)

Iar in Biblie tot despre ei sta scris  marturie ca : (vezi foto)

















Deci astrologia n-am inventat-o noi  dragilor , imi pare rau dar nu suntem noi aia , noi doar redescoperim ce altii au stiut tot timpul.Nu suntem noi cei mai civilizati !


Nassim Haramein-The Sun, Another Cycle Begins from Gaby Gaby on Vimeo.

 Dar sa revenim la Biblie ; oamenii care au trait acele timpuri au scris evenimentele din vremea lor dar au si recopiat cele scrise anterior de stramosi.Un fel de "telefonu'  fara fir" , avand in vedere perioada lunga de timp pe care Biblia se intinde.
Relatarea inceputului e simplificata , nu se povesteste in amanunt dar totusi ni se spun cateva lucruri importante.Erele indepartate sunt scrise asemeni unui rezumat.


Barierele de comunicare in cazul Bibliei  : unul ar fi cum am spus ,  perioada indelungata .Oamenii nu traiesc foarte mult , informatia se pierde daca nu este scrisa la timp ; recopierea , traducerea din diverse limbi vechi  sau distrugerea partiala ori chiar disparitia anumitor carti face ca informatia sa fie trunchiata si deci inaccesibila oamenilor de azi.In ciuda acestor bariere de comunicare ,anumite mesaje tot mai pot fi pe intelesul nostru.

Biblia ,Cartea Cartilor sau Cartea Vietii (oamenilor) ramane un reper in evolutia omului.Va recomand sa vizionati si filmul The Book of Eli in care subiectul principal este tot Biblia - ca reper al omului.






Nostradamus in ultima sa carte ( referitoare la timpurile de azi) ,  sugereaza ca noi acum ne hotaram soarta , paginile Cartii Cartilor (Biblia) fiind inca albe.Noul Testament a fost scris pentru Era Pestelui (de la nasterea lui Iisus si pana in zilele noastre.Urmeaza Era Varsatorului , noi decidem ce vom scrie in Cartea Cartilor prin alegerile noastre bune sau rele care vor trasa un anumit curs si vor influenta viitorul .


Deci mayasi , egipteni ,  sumerieni  , Nostradamus , Biblia , toate absolut au folosit Legea Veche - astrologia , legea universala.Asa au reusit sa faca profetii , asa au reusit sa faca calendare , sa se potriveasca toate.Exista o influenta a astrelor , o ordine in cosmosul asta.E deasupra politicii , religiei si altor legi inventate de noi.Daca nu iei in calcul acest lucru , s-ar putea sa nu reusesti doar cu conceptiile tale , sa nu treci peste momente dificile.Acest lucru ni l-au repetat , vechile civilizatii , ne-au avertizat , ne-au pregatit ! Dar noi aflam abia acum in anii acestia ca Soarele nu se domoleste ba din contra...



Cercetand de ani de zile , mi-am dorit sa citesc o Biblie mai veche, cat e cu putinta bineinteles  , una "nemodificata".Azi sunt foarte multe culte si religii , unele scot ceva ,  altele mai adauga.Am ales una  ortodoxa pentru ca in religia asta m-am nascut (bineinteles asta nu inseamna ca nu sunt deschisa sa aud si alte opinii).
















Incepand de azi voi face efortul sa o scanez pagina cu pagina si sa o postez pe site-ul scribd  si aici pe blog.Poate fi citita si descarcata de oricine doreste.
 Biblie de  1646 pagini , cu filigram pe fiecare pagina , de cand era Arhiereul Meletie Dobrescu (1906-1919) - directorul Tipografiei Cartilor Bisericesti deci aceasta Biblie are 100 de ani.





Prima carte din Biblie si anume FACEREA

Biblia pag 1-7                                                              


Biblia pag 8-11                                                              

Biblia pag 12-19

Biblia pag 20-43                                                              

1 comentarii:

Anonim spunea...

sunt prea multe ascunse pentru prea mult timp :|

Trimiteți un comentariu