4.12.2011

O era a aventurii in spatiu

Ganditi-va ca nici n-a inceput bine Era Varsatorului ca primele semne se vad deja.Avem o mare dorinta de cunoastere.Ne-am plictisit sa exploram Pamantul , acum vrem mai mult , vrem sa cartografiem intreg spatiul.Poate nu vom merge pana acolo dar nu conteaza , vrem sa stim...asta ne va entuziasma , ne va face mai puternici in lupta pentru  supravietuirea noastra in acest Univers si de ce nu mai fericiti datorita realizarilor noastre.


Astazi se implinesc 50 de ani de la zborul primului om in cosmos.
Pe 12 aprilie 1961, Yuri Gagarin a calatorit in spatiul cosmic la bordul rachetei Vostock 1. Calatoria a durat 108 minute din care 89 de minute petrecute pe orbita terestra. ONU a declarat data de 12 aprilie drept Ziua Internationala a Zborului Spatial.
Filmarea acestui material a avut loc la Statia Spatiala Internationala , urmarind zborul lui Gagarin .Opreste-te din ceea ce faci si VIZIONEAZA cat de mult poti din acest material.Nu-ti va parea rau.
 
Astazi orice om poate zbura in spatiu cu un bilet de $200,000.
http://www.virgingalactic.com/booking/
Oare peste alti 50 de ani acest zbor (cu noile energii ) va deveni un serviciu de care se vor putea bucura toti oamenii?


 
Dedic aceasta melodie oamenilor care nu sunt blocati in existenta lor cotidiana si reusesc sa aiba si viziunea locului lor in Univers , ramanand modesti oricat de mari ar fi  sau viziunea viitorului pentru ca de astfel de oameni avem nevoie.Cine din tara asta se gandeste la generatiile viitoare si la ce lasa in urma lor?In Romania nu se aloca destui bani cercetarii si sa nu uitam ca asta e viitorul - inventiile , tehnologia.In trecut am avut inventatori de exceptie , astazi nu avem pentru ca nu investim in asa ceva.