2.05.2010

Era Varsatorului





Semnul Varsatorului ne intereseaza
 azi in mod special pentru ca axa pamantului , pentru prima data in timp istoric , incepand cam de la mijlocul secolului XX a trecut prin semnul Pestilor in cel al Varsatorului (exista mai multe pareri).



When the moon is in the Seventh House…And Jupiter aligns with Mars
Then peace will guide the planets…And love will steer the stars
This is the dawning of the age of Aquarius
The age of Aquarius! Aquarius! Aquarius!
Harmony and understanding…Sympathy and trust abounding
No more falsehoods or derisions…Golden living dreams of visions
Mystic crystal revelation…And the mind’s true liberation

Exista multe voci care afirma ca 21.12.2012 reprezinta chiar data de trece in Era Varsatorului , adica sfarsitul timpului pentru Era Pestelui in care ne-am aflat pentru 2000 si ceva de ani ...de la nasterea lui Iisus incoace adica Noul Testament.
Aceasta trecere fiind insotita de multe semne , relatate in Biblie care astazi le vedem cu ochii nostrii.Datorita influentelor Erei Varsatorului care s-au facut simtite inca incepand cu Revolutia Franceza si care se pot simti tot mai puternice pe masura ce ne apropiem de trece si influentei Erei Pestilor pe care o lasam usor in urma dar care inca isi face simtita si ea prezenta deasemenea , lumea se afla intr-o criza de identitate momentan.Aceasta criza se manifesta in tot.Cu cat oamenii vor accepta schimbarea , cu atat aceasta trecere se va face mai usor.Oricum acest timp de trecere intotdeauna este foarte scurt si va parea ca timpul se scurge mult prea repede in aceasta perioada , tocmai pentru a rezista evenimentelor stresante , solicitante , dificile de acum.

Pentru mai multe detalii urmariti documentarul de pe History Channel de S.U.A. , intitulat NOSTRADAMUS 2012 in care ni se prezinta ultima carte a acestuia ,lasata special pentru oamenii care vor trai sfarsitul timpurilor ,adica noi.Unul din cei mai mari astrologi ai lumii ne avertizeaza si ne sfatuieste cu privire la evenimentele ce se petrec acum ,tocmai pentru a trece cu prudenta si cu bine de ele.


Vom putea vedea eventual primele semne ale "Erei Varsatorului" in fenomene colective care au inceput sa fie din acel moment tot mai nemarginite si mai zguduitoare pentru noi si pe care eu le-am descris ca fiind un "proces de schizoidare"- in detasarea de traditiile si legaturile de familie , de popor sau de rasa; in stradania pentru general omenescul,supranationalul , in perspectiva globalizarii devenite azi posibile prin mass-media , cu invingerea spatiului si timpului.

Pare ca omul este pus tot mai intens in centrul atentiei;stiintele umaniste castiga -pe langa tehnica -tot mai multa importanta ;cautam sa intelegem tot mai bine daturile noastre biologice, de familie , sociale si psihologice si ne straduim sa obtinem un nou firesc ;toate astea pot duce la o noua umanitate.

Dar si partile periculoase pot fi recunoscute destul de clar: in tendinta spre reprezentari de atotputernicie hibride , in nazuinta catre o autoarhie care vrea sa ne scoata din legaturile si ancorarile necesare, in tot mai numeroasele probleme in contactarea semenilor.

Cunoastem ideologii utopice cu o larga sfera de actiune,aspiratii care au infratit omenirea,totodata ,inteligenta, internationala-care da deseori aparenta unor motivatii umane.
Astfel omul poate avea azi o noua libertate , devenita posibila datorita progreselor tehnicii si stiintelor naturii , se poate afla intr-o independenta suverana in lume si dedica unor sarcini umane. http://www.thezeitgeistmovement.com/
El poate reprezenta demnitatea individului impotriva unor forte autoritare invechite si recunoaste ca o structura sociala puternic dezvoltata se sprijina in ultima instanta pe nivelul dezvoltarii indivizilor care o compun , oferind totodata fiecaruia in parte cele mai bune posibilitati de desfasurare a personalitatii lor.Intemeieri de organizatii cum sunt ONU si alte institutii supranationale; tendinta crescanda spre munca egala in echipa in locul ierarhiilor autoritare;aversiunea impotriva rolurilor pretinse de societate ale barbatului si femeii care nu corespundeau de multe ori fiintei lor; recunoasterea femeii ca avand aceeasi valoare ca barbatul-in toate acestea pot fi recunoscute inceputurile realizarii ideii Varsatorului.
Ramane deschisa doar intrebarea ingrijorata care dintre tipurile Varsatorului ,cel mai de jos sau cel mai de sus , va obtine intaietatea in conducere?!
In primul caz, dezvoltarea ar continua in directia libertatilor care nu obliga la nimic , in a lipsei generale a legaturilor si a individualismului supravalorizat, in care omul ar trai solipsit , protestand fata de toate limitarile ,intr-un egocentrism trait dezinhibat si o tehnicizare tot mai inumana a vietii noastre.Pot fi vazute anumite semne in acest sens.
In filmul Surrogates se prezinta o astfel de varianta

Ok veti spune aceasta este doar o productie a companiilor de film din Hollywood insa nu uitati cine detine aceste companii, cine insamanteaza in mintea noastra un astfel de posibil viitor din multele optiuni pe care noi avem dreptul ca oameni liberi ce spunem ca suntem sau vrem sa fim- sa alegem.
Acum va arat alt exemplu si nu e film e realitate

Contrapunctic ar sta ideologiile utopice colective ce ar trebui sa inlocuiasca legaturile interumane pierdute, dar nu o pot face.
In cel de-al doilea caz ne-am apropia de noua noastra umanitate si am incerca sa cream conditiile pentru umanitate ca intreg si pentru indivizi care sa tinda catre conditii de viata optime , intr-un nou respect fata de destinul individual,fata de om ca individ.Am vedea in zare in locul unei ordini patriarhal-autoritare vechi o ordine mai mult frateasca , in care ceea ce este comun tuturor oamenilor si anume ceea ce este intr-adevar omenesc , ar deveni esential.Din fericire si in acest sens exista unele semne.
Exemplu: Miscarea Zeitgeist http://www.thezeitgeistmovement.com/

Afrika Bambaataa
Feel the rhythm of the Afrika Bambaataa
Are you ready for the new age=Sunteti gata pentru noua era
They are setting the stage=Ei pregatesc scena
For the renegades=pentru renegati
To control your mind=sa-ti controleze mintea
They planned it yesterday=ei au planuit-o ieri
Fffffff-free=lllllll-liberi
Zulu nation here to stay
Let's get elecrofied
Pump it, rockin' it, stickin' it, funkin it Afrika
Pump it, rockin' it, stickin' it, funkin' it Zulu nation
Z-u-l-u that's the way we say Zulu
Z-u-l-u that's the way we say Zulu
Zulu nation
Cities of angels
Afrika Bamaaaaaataaaa Zulu nation
Electro funk, electro funk, electro funk future shock
Weee want your funk - Afrika
We want your funk
Let's get electrofied
The world is on fire, can I take you higher
The world is on fire
Zulu nation
Hahahahahahaha future
Hahahahahahaha future
Electro get going and the funk don't stop
Time to clear the floor and let the Zulu's rock
The year 2000 is on the way - some say
The year 2000 has been here since yesterday
Electric beats
Electric beats
We're zulusssssssssssssssssss
Z-u-l-u that's the way you say Zulu
That's the way you say Zulu
"Viata e ca o calatorie intr-un carusel intr-un parc de distractii. Si cand incepi, totul pare real, deoarece asa de puternice sunt mintile noastre. Urca, coboara si se invarte, ne da fiori si are culori stralucitoare, e tare si e amuzant, PENTRU O VREME. Unii se afla in calatorie de ceva timp si se intreaba: e real sau este doar o calatorie? Si alti oameni si-au amintit, si s-au intors si ne-au spus: ‚Hei, Nu te ingrijora, NU-TI FIE TEAMA NICIODATA, pentru ca... e doar o calatorie!’. Iar noi, ii omoram pe oamenii astia. ‚Fa-l sa taca! Am investit foarte mult in aceasta calatorie, fa-l sa taca!!! Uita-te la ridurile mele cauzate de ingrijorare! Uita-te la contul meu mare din banca!Uita-te la familia mea, trebuie sa fie real!’ DAR E DOAR O CALATORIE...:) Intotdeauna ii omoram pe tipii aceia buni care ne zic asta (Kennedy, John Lenon,Diana , Michael Jackson , Bob Marley,Jimi Hendrix si alti oameni deosebiti care ne invata ce inseamna sa fim umani),si ii lasam pe demoni sa alerge in voie.(Bush ,dictatorii si toti nebunii lumii , oamenii egoisti , invidiosi si pusi pe rautate) Dar nu conteaza, pentru ca... e doar o calatorie. Si o putem schimba de cate ori dorim. E numai o alegere, nu necesita efort, munca, economii, o alegere... chiar acum, intre frica si iubire. BILL HICKS R.I.P.